Boczek Tradycyjny Wędzony 500 g
Opis
Jeśli szukasz wędliny, który nie jest wyrabiana przemysłowo i nie będzie z niej wyciekać nadmiar substancji konserwujących to zapraszamy do wypróbowania naszego Boczku Wędzonego. Sprawdzi się idealnie na śniadanie jako dodatek do jajecznicy lub do przygotowania skwarek do tradycyjnych dań polskich.
Smakuje równie dobrze na zimno jako dodatek do kanapek.
Dzięki temu, że wyrabiamy go ręcznie, a cały proces produkcji trwa ponad tydzień jest niezwykle aromatyczny i smaczny.
Nie dodajemy substancji zwiększających objętość wyrobu.
Wędzony w tradycyjnej wędzarni drewnem olchowym. Po uwędzeniu jest parzony.
Do produkcji używamy polskiego mięsa z małych gospodarstw rolnych na podkarpaciu.
Do wytworzenia 100 g wyrobu zużyto 111 g boczku wieprzowego.
Wędlina jest już sparzona i gotowa do spożycia.
Skład
boczek wieprzowy ze skórą, sól, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca biała, kolendra, peklosól (azotyn sodu)
W sklepie sprzedajemy produkty na wagę. Nie zawsze jesteśmy w stanie podzielić produkty idealnie do wagi zdeklarowanej w opisie produktu. Waga otrzymanych produktu w paczce może różnić się +-10%. W razie niedogodności prosimy o kontakt.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (2)


leszek
Zjadło by się to ale miałem dzisiaj ziemniaki z kefirem ci bogaci niech jedzą szynki boczki to nie na zdrowie
Elżbieta L
Wyrazisty smak, dobrze doprawiony. Brakowało mi bardziej intensywnego zapachu wędzonki.