
Wielkanoc w Polsce to czas pełen wyjątkowych smaków i głęboko zakorzenionych tradycji kulinarnych.
Wielkanoc w Polsce to czas pełen wyjątkowych smaków i głęboko zakorzenionych tradycji kulinarnych.
Tłumaczymy jak wybrać wędliny dobrej jakości. Ważny jest proces produkcji, skład i pochodzenie mięsa.
Kiełbasa swojska bardzo często ma w środku „szare oczko”. Wyjaśniamy, skąd bierze się ten efekt i czy wędliny bez peklosoli wciąż mogą być bezpieczne.
Dowiesz się, jak rozpoznać wędliny wysokiej jakości i dlaczego warto unikać sztucznych dodatków. Podpowiemy też, na co zwracać uwagę podczas zakupów.
Kupując dobrej jakości wędliny chcemy, aby zachowały świeżość jak najdłużej dlatego ważne jest odpowiednie przechowywanie. W tym artykule omówimy najlepsze praktyki dotyczące przechowywania wędlin.